Geschiedenis van de Hot stone massage
Hippocratis (460-370 voor Chr.) was de grondlegger van de natuurlijke geneeskunst. De Grieken en de Romeinen gebruikten in de thermae (badhuizen) stenen om elkaar mee te masseren. Hoog geplaatste lieden werden ermee gemasseerd omdat spierpijn, ongemakken en kwetsuren hierdoor afnamen.
Ook werd deze massage gebruikt bij Inca’s, Indianen en vele andere culturen. Warme stenen werden hier gebruikt ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen.

 

Hot stone massage
Een hot stone massage is een massage met warme stenen. De behandeling combineert masseren met warmte. Deze thermotherapie bestaat uit warme basaltstenen met een ideaal temperatuur van 45 graden. De warmte afkomstig van de stenen geven een diepe relaxatie, terwijl het gewicht van de stenen een druk doen ontstaan dat een "stretching effect" heeft op de spieren. De thermodynamica, de combinatie van warmte en beweging maakt dat de massage dieper in het spierweefsel inwerkt.

Een hot stone massage is bij uitstek aan te raden in geval van aandoeningen als stress, spierproblemen, spanningen, vermoeidheid, gewrichtsproblemen, slechte doorbloeding. Ook bij fibromyalgie en spijsverteringsproblemen kan hot stone massage helpen.